At sætte mål som en del af din personlige succes

5. juli 2018

Hvad skal du gøre for at skabe det liv, du ønsker?

For at kunne lykkedes med at få det liv, du ønsker er her en række check punkter, du kan bruge som inspiration, og som er en forudsætning for personlig succes:

 1. Mål med dit liv. Underbevidstheden har brug for at vide, hvor energien skal investeres. Når du har fastlagt dit mål får dit liv mening og formål. Og husk, at du altid kan ændre dit mål.
 2. Kontakt til dine sanser. Ellers ved du ikke hvad du vil og ikke vil, og dermed kan du ikke sætte dine mål.
 3. Check med ”økologien”. Vil det dit mål passe med resten af dit liv? Fx ønsker du at arbejde 5 år i Afrika og dermed evt. give afkald på familien? Er du parat til at tage ansvar for det, når du får det? Fx være direktør for Novo – er du da villig til at arbejde 20 timer dagligt og have det store ansvar?
 4. Commitment. Du må tro på dit mål – brænde for sagen, ellers er det ikke sikkert, det lykkedes. Hvis vi fx er i parforhold skal vi committe os 100% imens vi er der, ellers lykkedes det ikke. Tilsvarende er det med arbejde etc.
 5. Fleksibilitet. Der er mange forskellige veje til at nå dit mål. Det er ligesom en flod. Målet er, at den skal ud til havet, men vejen er ikke lige, den skal gennem klipper og bjerge etc. Stol på, at der kan være andre måder/veje at nå til målet således, at du kan flyde med.
 6. Kontakt med målet. Ha´ hele tiden målet for øje. Der vil altid være forhindringer. Hvis du fokuserer på forhindringerne, bliver de blot større, og du mister troen på målet.
 7. Tro på det!

Hvis du har modstand på at sætte mål, eller hvis du ikke sætter mål, kan det skyldes:

 1. Angst for nederlag
 2. Ved ikke hvordan, man sætter mål
 3. Frygter afvisning
 4. Bange for, at målene er uopnåelige
 5. Utålmodig
 6. Selvbegrænsende forestillinger (naboen kan, men jeg kan ikke)
 7. Ikke tid
 8. Angst for at blive til grin
 9. Ikke har indset vigtigheden af at sætte mål
 10. Negativt selvbillede (fx jeg har ikke fortjent det etc.)

Og de udfordrende spørgsmål: Hvilke gælder for dig? Hvordan vil du løse det?