10 vigtige dimensioner, du kan bruge til at ændre dig

15.december 2017

Har du et ønske om at forandre dig er der forskellige muligheder, du kan bruge afhængig af, hvad der virker bedst for dig. Vi får alle tilført energi på forskellig måde og her kan du få inspiration til, hvordan du kan påvirke din krop og psyke og derved begynde din nye udvikling. Arbejder du med flere dimensioner på samme tid vil du få en øget effekt, da tingene hænger uløseligt sammen.

 1. Biokemisk
  Det handler om den mad, du indtager; den ernæring du får. Det er en kendt sag, at du bliver, hvad du spiser. Så tænk over, hvad du indtager. Og begynd, måske i det små, at ændre på madvaner, som ikke gør dig godt. Mærk efter, hvordan du får det ved at spise sundere.
 2. Muskler og skelet
  Det handler om styrke og fleksibilitet. Når man er psykisk stærk, bliver man fysisk stærk og omvendt.
 3. Respiration
  Det handler om åndedrættet. Vi holder vejret for ikke at føle. Du kan således ved at arbejde med din vejrtrækning, gøre den større og dybere, blive mere fri og spontan (kroppen åbnes).
 4. Kredsløb
  Det er godt at blive lidt forpustet.
 5. Neuromuskulære system
  Det handler om forbindelsen mellem muskler og nervebaner. Alt hvad der sker med os gemmes i kroppens celler/nerver. Muskler kan bearbejdes via massage.
 6. Sensorisk
  Det handler om vores sanseapparatet, fx vores kropslige sanser som at føle, lugte, smage mm. Vi oplever alt gennem vores sanser. Når vi har opnået en sensorisk bevidsthed, ved vi, hvad vi har behov for/lyst til.
 7. Kognitivt
  Det handler om det mentale, om nervebaner i hjernen. Vi har alle lavet vores egne stier i hjernen, som vi følger. Er vi i stand til at udvide dem, kommer der en åbning. Herved kan vi gøre nye ting/opleve på nye måder.
 8. Psyko-emotionelle
  Det handler om vores følelser. Når vi arbejder psyko-emotionelt handler det om at frigøre følelser, både negative og positive. Herved kan vi mærke vores følelser og leve helt; være i stand til at opleve.
 9. Energetisk
  Det handler om at få fri energitilstrømning gennem kroppen, som giver en følelse af glæde og vitalitet. Dette kan gøres via bioenergetiske øvelser, fx at sidde i en position, der gør, at kroppen begynder at vibrere således, at energien kommer igennem.
 10. Spirituelle dimension
  Det handler om at opnå en dybere bevidsthed med det, vi gør. Det giver en dyb følelse af retning i vores liv og sammenhæng/samhørighed med det, vi gør.