Jeg har haft adskillige samtaler, hvor det er gået op for den enkelte, hvor meget styret de egentlig er af deres kontrol. Så det der med ”bare at slippe kontrollen” ja, det lyder jo nemt nok…..

Men hvordan gør man det?

Først og fremmeste; så er der ikke nogen shut cuts, hvis du vil til bunds i, hvad din kontrol i virkeligheden handler om. Men når det er sagt så kan du hjælpe dig selv til at komme i en følelsesmæssig tilstand, der hjælper dig i bestemte situationer, fx til at slippe kontrollen.

Således kan du påvirke din adfærd ved at ændre din følelsesmæssige tilstand.

I den forbindelse vil jeg pege på 3 afgørende parametre, som påvirker din tilstand:

  • Tanker
  • Overbevisninger
  • Kropsholdning

Tanker

Vores følelser følger vores tanker! Det betyder, at du ved at tænke anderledes kan ændre dine følelser.

Og følelser kan hurtigt ændres.

Hvis du fx har svært ved at få en kæreste, så prøv at spørg dig selv om, hvilken tilstand du var i sidst, det lykkedes for dig? Har du fået for meget kontrol på hvem kæresten skal være, hvordan vedkommende skal se ud, tjene mm kan det hæmme dig i, at tiltrække den type, du faktisk har behov for. Især i kærlighed er det vigtig at være så fri og åben som mulig for at tiltrække den rigtige partner. Så hvis det er lykkedes for dig før kan du gøre det igen. Prøv at find de tanker frem i dig, som du havde den gang og se, hvad der sker J

Overbevisninger

Overbevisninger er dine holdninger til dig selv. For at tiltrække noget godt ind i dit liv er du nødsaget til at give dig selv nogle holdninger, der hjælper dig til at få det, du ønsker. Hvis du har en overbevisning, der hedder: ”Jeg får aldrig en kæreste”, så vil du højst sandsynligt nok heller ikke få en. Prøv at være opmærksom på, hvad du egentlig går og siger til dig selv. Hvis det er sætninger, der ikke gør dig godt, så prøv at erstat dem med sætninger, der hjælper dig. Eksempelvis ” Jeg er værd at elske”, ” Jeg er god nok”, ”Jeg har tillid til livet”. Og kan du sige dem højt vil det hjælpe dig endnu mere til at få dem integreret i dig.

Det vigtige er, at du begynder at blive opmærksom på, hvad der foregår inden i dig. Ellers bliver det svært at lave noget om. I den forbindelse er det super vigtigt at acceptere, hvad du opdager om dig selv. Undgå at vær for hård ved dig selv, hvis du finder ud af, at du har hæmmende overbevisninger. Det har alle – kunsten er ikke at lade sig styre af det. Accept forløser mange tilstande, og hjælper dig til at være mindre hård ved dig selv. Så opdag din egne overbevisninger, accepter dem og ersat dem med positive overbevisninger. Så er du godt på vej!

Kropsholdning

Når man er psykisk stærk, bliver man fysisk stærk og omvendt. Derved kan du bruge din kropsholdning til fx at blive mindre kontrolleret og mere åben og fri. Prøv lige nu at lade som om, at du er åben og fri. Hvordan påvirker det din kropsholdning? Begynder du at slappe mere af, bliver din vejrtrækning dybere, måske får du mere bevægelighed i din krop? Prøv også at se, hvad der sker hvis du begynder at arbejde mere med din vejrtrækning og bevægelighed.

Har du fx brug for at give slip på kontrollen, så begynd at tage nogle dybe vejrtrækninger – mærk livet, bevæg dig på en fri måde og sammen med nogle positive sætninger som ”alt er OK – det skal nok lykkedes – jeg har tillid til mig selv og andre” – så er du godt i gang med at nå dit mål.

Så held og lykke med at ”slippe kontrollen”.