Vi har alle et rum, hvor vi føler os trygge og er på hjemmebane. Det kan fx være når du er sammen med gode venner og i gør noget i er vant til. I den forbindelse føler du dig OK og alt er trygt og godt.

Når vi bevæger os ud af vores komfortzone mærker vi ubehag og angst. Kender du fx det at skulle holde en vigtig tale? Der kommer ubehagen.
Det kan derfor føles fristende at leve et liv inden for vores komfortzone. Men for at udvikle os som menneske har vi brug for at udvide vores komfortzone. Gør vi ikke det bliver vores verden mindre og mindre og over tid giver det angst og depressioner. Ens drivkraft/impuls er simpelthen blevet overhørt.

Så selvom det er grænseoverskridende at gå ud over din komfortzone – så gør det alligevel! Ved at gøre det i små bidder er det ikke så slemt, og det er vigtigt at have sig selv med. Se bare på, hvordan fugle lærer at flyve: Først tager de en lille tur, næste gang er den lidt større og til sidst forlader de reden.

Personlig udvikling handler derfor meget om at gøre sit bevæge rum større og større. At turde risikere. Og mon ikke du kan huske en situation, hvor du gjorde noget, der var svært, og som bare føltes fantastisk bagefter? Fx at få sagt noget til person, som var svært, men som gjorde dig godt at få handlet på.

Tænk over:

  1. I hvilke situationer vil det være hensigtsmæssigt at overskride din komfortzone – gøre dig selv og dit liv større?
  2. I hvilke situationer er du tilbøjelig til at hoppe for langt, så det ikke er godt for dig?

God fornøjelse med din personlige udvikling!